Meditatiekussens en meditatiematten

Al ruim 20 jaar maak ik meditatiekussens en zitkussens van de beste kwaliteit. Die kwaliteit zit hem natuurlijk in het zitgemak, maar ook in de rits, de wasbaarheid en de bijvulbaarheid.

De prijs van een standaard meditatiekussen is € 32,50. Als het kussen moet worden opgestuurd, komt daar nog € 6,75 aan verzendkosten bij. Met tekst € 39,50.

Zitgemak

Het zitgemak wordt bepaald door de vulling en de mate van vulling. De vulling zelf bestaat uit boekweitdoppen (geen schilfers zoals je vaak ziet!) van hoge kwaliteit. Het voordeel van doppen is dat ze ten opzichte van elkaar schuiven als je er op gaat zitten. Zo vormt het kussen zich naar het lichaam.

Aanpasbare hoogte

Ook de hoogte van het kussen is belangrijk voor het zitgemak. Als je net begint met meditatie kun je het beste een hoog kussen nemen van 13 cm. (Dat is de standaardhoogte bij de standaardprijs.) Een nog hoger kussen is ook mogelijk; dat is 3 euro duurder. Als je in de loop van de tijd de hoogte wilt aanpassen, kan dat bij mijn kussens heel gemakkelijk. Ik maak namelijk een binnenzak van katoen waarin een ruime vulopening zit die dicht kan worden gevouwen. Zo kun je het kussen bijvullen of er wat van de vulling uithalen.

Bestellen

Gebruik voor bestellingen van matten, kussens en/of boekweitdoppen het onderstaande formulier. Als je dat makkelijker vindt of als je speciale wensen of vragen hebt, kun je me ook mailen of bellen.

Navulbaar en wasbaar

Anders dan de meeste kussens zet ik er een lange, kwalitatief zware ritssluiting van 50 cm in. Dat is nodig omdat je dan gemakkelijk de binnenzak er uit kunt halen om de buitenzak te wassen. De meeste kussens die je koopt, hebben een kleinere rits waardoor je bij een iets gekrompen buitenzak, de binnenzak er maar heel moeilijk weer in kunt krijgen.

Let ook op de plaats van de ritssluiting. Die is aangebracht aan de zijkant. Dat is anders dan de meeste kussens. Het grote voordeel is namelijk dat je alletwee de kanten kunt gebruiken. En bovendien is de binnenzak er zo beter uit te halen.

Aan de aan de zijkant genaaide draagband kan het kussen gemakkelijk worden meegenomen.

Kussens op maat

Indien gewenst kan er op de bovenkant een naam worden geborduurd. Die naam komt er dan ongeveer 50 maal op (zie de foto's). Zo'n kussen kost € 39,50 en is ideaal als cadeautje aan mensen die willen gaan mediteren. Maar ik verkoop ze ook vaak aan grootouders die ze aan hun kleinkinderen geven (ieder kind een poefje met de eigen naam).

Voor kleine kinderen is het zitten op een poefje veel fijner dan op een stoel. Bovendien zitten ze dan altijd met een rechte rug. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren. Je kunt met me overleggen welke kleur je wilt.

Je kunt me ook een stof bezorgen, bijvoorbeeld de stof van je gordijnen zodat het bij elkaar past. Een kussen waarvan je me de stof bezorgt kost € 25,-.

Nieuw zijn de ovale meditatiekussens van 43 x 26 cm (zie onderstaande slideshow). Dit ontwerp, dat heel prettig is om op te zitten, is alleen verkrijgbaar bij het Textielatelier.

Yoga- en meditatiematten

Sinds kort zijn er ook yoga- en meditatiematten verkrijgbaar. De afmetingen zijn 180x60 cm en de dikte is 2,5 cm. In de gehele lengte is het een yogamat; als je hem dubbelvouwt is het een meditatiemat. De prijs is € 59,— per mat. Zie voor voorbeelden de foto's onder aan deze pagina.

k_kussens01Twee kussens k_kussens02Twee kussens k_kussens03Standaardkussen k_kussens04Standaardkussen rood k_kussens05Kussen met naam k_kussens06Kussen met naam k_kussens07Kussen met naam k_kussens08Kussen met draagband k_kussens09Drie kussens k_kussens10Kussen met open ritssluiting k_kussens11Boekweitdoppen k_kussens12Kussen met naam k_kussens13Ovale kussens k_kussens14Ovale kussens - bovenaanzicht k_mattenMeditatiematten
k_kussens011 k_kussens022 k_kussens033 k_kussens044 k_kussens055 k_kussens066 k_kussens077 k_kussens088 k_kussens099 k_kussens1010 k_kussens1111 k_kussens1212 k_kussens1313 k_kussens1414 k_matten15
jQuery 3d Gallery by WOWSlider.com v2.0m

met_matten01

m_matten02